2021-03-01 07:54:21

Dan ružičastih majica

Ovaj običaj nastao je 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje I verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali  potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama. Posljednje srijede u veljači obilježavamo  Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama.

Iako se tijekom cijele školske godine, na satima razredne zajednice, naglašava važnost međusobne tolerancije, uvažavanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među djecom i mladima, Dan ružičastih majica odlična je prilika da se još jednom skrene pozornost na ovaj gorući problem. Bullying

Izuzetno je važno s djecom razgovarati o svim oblicima nasilja i negativnog ponašanja prema drugima jer oni sami ponekad nisu svjesni da neki oblici njihovog ponašanja spadaju u nasilje ili barem neprimjerene oblike ponašanja.

 

Naša škola je 24. veljače obilježila Dan ružičastih majica raznim radionicama u vezi sa sprečavanjem vršnjačkog nasilja. Pozivamo i vas da podržite dan ružičastih majica tako da  osvijestite  svoju djecu o nenasilju.

Dominik Iličić


Osnovna škola "Ivan Meštrović " Drenovci