U okviru školskog projekta „Tanjur pun zdravlja“, ovoga su puta zdravi obrok pripremali učenici 1. razreda i predškole. Učenici su pravili voćne ražnjiće i pritom pokazali kreativnost i timski rad pripremajući ovu ukusnu poslasticu.
Priprema i tijek aktivnosti:
Za izradu voćnih ražnjića korišteno je sljedeće voće: jabuke, banane, naranče, kivi, kruške, jagode i grožđe. Nakon pranja i rezanja voća, počela je najzabavnija faza – slaganje voćnih ražnjića na drvene štapiće. Bilo je tu različitih kombinacija složenih po bojama i oblicima.
Ciljevi aktivnosti:
poticanje učenika na konzumaciju svježeg voća
učenje osnovnih vještina pripreme hrane
međusobna suradnja i organizacija u grupnom radu
isticanje važnosti zdrave prehrane u svakodnevnom životu
Ražnjići su na kraju bili ne samo ukusni, nego i vrlo atraktivni na pladnjevima. Učenici su s ponosom pokazivali svoje kreacije i rado ih podijelili s ostalim učenicima i djelatnicima škole.

















