Dani jabuka
Ime vlasnika : Antun Trtolja,Istrev bb
Posjetili smo voćnjak zajedno sa 4b razredom. Voćnjak ima 1000 debala, u deset redi.
Vrste jabuka: 50% Ajdared, 20% Jonagold, 20% Zlatni Delišes,10% Gren Smith.
Voćnjak je ograđen žicom, razmak između dviju jabuka (stabala) 1,20 m a međured 3,60.
Proljeće: rezidba voćnjaka.
Cijeli voćnjak ima sustav za navodnjavanje.
Bolesti jabuka: lisna uš,crveni voćni pauk,krastavost jabuke.
Tijekom cijele godine potrebna je adekvatna zaštita od bolesti,prskanjem na bazi bakra. Tretiranje ili prskanje voćaka obavlja se tijekom cijele godine do deset dana prije berbe.
Čuvanje jabuka nekad i danas: nekad su se jabuke čuvale ostavljanjem u slamu, te u ječam. U današnje doba jabuke čuvamo u hladnjačama. Poaso u voćnjaku treba vremena, strpljenja i znanja. Da bi obrali jabuke u ovom voćnjaku potrebno je da deset osoba radi trideset sati.
Otvori i pogledaj projekt- prezentaciju "Dani jabuka" !
« Studeni 2026 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |